Categories
Noviteti Novosti

Novi Golf VII

Nakon što smo tokom jučerašnjeg dana objavili fotografije koje su zaista procurile iz oficijelne brošure novog Golfa sedme generacije, maloprije su na internet dospjele i zvanične fotografije ovog modela. Kao što se i pretpostavljalo, više se radi o evoluciji postojeće šeste generacije, ali za razliku od prošle generacije, koja je dolazila na platformi Golfa V, Golf VII dolazi na novoj MQB modularnoj platformi, koja je novom Golfu podarila i veće dimenzije.

Izgled vanjskog dijela automobila nije značajnije mijenjan, samo su dizajneri sa nekoliko oštrijih linija dodatno uozbiljili novi model. Enterijer je skoro isti kao kod prethodne generacije, osim što je centralni greben sada više zakrenut prema vozaču.

Iako nema zvanične objave o motorima, prema nekim najavama automedija, ponudu će činiti savremeni turbobenzinci sa rasponom snage od 85 do 275 KS. Dizelaže će činiti TDI motori, od 1.6 TDI sa 90 KS, do 2.0 TDI sa 220 KS i 450 Nm. Također, u ponudi će biti i Golf BlueMotion sa 1.6 TDI dizelašem koji će po najavama njemačke fabrike imati potrošnju od samo 3,2 litra na stotinu pređenih kilometara. Što se tiče sportskih varijanti, novi GTI će imati dvolitarski turbomotor sa 225KS, a najjača varijanta sa R oznakom bi trebala imati oko 275 KS.