Categories
Noviteti Novosti

Nova Astra BiTurbo – najsnažnija dizelska Astra

Ponuda Opel Astri bogatija je za novi dizelski motor s vrha ponude: četverocilindrični dvolitarski BiTurbo CDTI motor sa 143 kW/195 KS i 400 Nm maksimalnog obrtnog momenta. Novi motor dostupan je u tri karoserijske izvedbe: peterovratnom hatchbacku, GTC kupeu i Sports Tourer karavanu. Nijedan drugi brand ne nudi u kompaktnom segmentu tako puno dizelskih modela visokih performansi.

Peterovratna Astra BiTurbo CDTI dostiže najveću brzinu od 226 km/h čime je i najbrža dizelska Astra svih vremena (Sports Tourer 222 km/h, GTC 223 km/h). Uz snažne performanse i veliki užitak u vožnji, BiTurbo motor je i vrlo učinkovit. U kombinaciji s Start/Stoptehnologijom koja štedi gorivo, i standardna je na svim modelima Astre BiTurbo, GTC troši svega 4,9l/100 km (Sports Tourer i peterovratna verzija 5,1 l/100km). Emisija štetnih plinova za GTC iznosi 129 g/km (134 g/m za hatchbackikaravan).

Predstavljen početkom 2012. godine u Insigniji, ovaj motor sa 195 KS uvodi naprednu tehnologiju sekvencijalnog BiTurba sadvostrukim intercooleromu porodicu Astri. Nove snažne dizelske varijante Astre mogu se naručiti od jeseni, a u prodajnim zastupništvima bit će dostupne krajem ove godine.