Categories
Novosti Sport

Opel sponzor Borusije Dortmund

Adam Opel AG proširuje svoje sponzorske aktivnosti u njemačkoj fudbalskoj ligi. Nakon što je krajem juna potpisao partnerstva sa  klubovima Bundeslige, Fortunom Dizeldorf, Bajer 04 Leverkuzenom, SC Frajburgom i FSV Majncom 05 za 2012/2013 sezonu, aktuelni njemački šampion i tim koji igra i u Ligi šampiona, Borusija Dortmund, postala je najnoviji ekskluzivni fudbalski partner. Osim toga, trener Dortmunda, Jürgen Klopp, predstavljaće Opel kao brend ambasador.

“Raduje nas partnerstvo sa trenutno najuspješnijim fudbalskim klubom u Njemačkoj. Ovo je idealna osnova za Opel da ljude širom Njemačke dodirne na emotivnom nivou”, objašnjava Opelov direktor, dr Tomas Sedran, napominjući dugoročnu angažovanost ovog proizvođača automobila u profesionalnom fudbalu. “Borusija Dortmund je više od uspješnog fudbalskog kluba. Klub sa ovako velikim brojem fanova je jedan od rijetkih u Njemačkoj koji istinski predstavlja fudbal kao sport za široke mase. Baš kao i Opel, Borusija Dortmund je ukorijenjena u srcu društva. Dijelimo iste boje logoa: crnu i žutu. Ovo je savršena kombinacija”.

Sporazum o saradnji sa pobjednikom Lige šampiona 1997. i osmostrukim njemačkim šampionom je zasnovan na temelju koji prevazilazi konvencionalno sponzorstvo. Aktivnosti uključuju oglašavanje na bilbordima i u magazinu Borusije Dortmund, Echt. Opel, pored toga, obezbjeđuje vozila za prevoz igrača i funkcionera, kako za javni angažman, tako i za svakodnevnu upotrebu.

“Mi smo oduševljeni partnerstvom sa njemačkim šampionom”, kaže Opelov potpredsjednik prodaje, marketinga i postprodaje, Alfred Rieck. “Borusija Dortmund nije samo vrhunski klub, već je i veoma popularan. On uživa snažnu podršku svojih navijača, posvećenog, mladog i ambicioznog tima, kao i vrhunskog trenera. U tom smislu, klub može očekivati uspješnu nacionalnu i međunarodnu budućnost.” Dugoročno partnerstvo između Opela i njegovih partnera je dio strategije revitalizacije brenda. Pored podrške klubova iz Bundeslige, ovaj brend planira da podrži 1.000 omladinskih timova u saradnji sa Opelovim dilerima.