Categories
Novosti Vijesti BiH

Škoda Citigo i zvanično na bh. tržištu

Danas je novinarima u Sarajevu predstavljen model Škoda Citigo, te je najavljen njegov oficijelan početak prodaje na bh. tržištu. Škoda Citigo je jedan od trolista modela VW grupacije, koju još čine modeli VW up! i SEAT Mii.

„Radi se modernom gradskom automobilu koji namjerno nema suvišnih detalja, već nudi savršeno osmišljenu tehničku opremu, koja olakšava život u brzoj velegradskoj gužvi. Zato je namijenjen prvenstveno mladima, zatim porodicama kao drugo vozilo, te zahtjevnim vozačima u zrelim godinama“, rekao je na predstavljanju Senad Trnka, marketing menadžer Škode u BiH.

U BiH kupcima su na raspolaganju tri nivoa opreme, a početni model sa opremom Active i benzinskim motorom 1.0 MPI sa 60KS iznosi već od 13.300 s PDV-om. Model Ambiente, sa istim motorom ima cijenu od 15.568 KM sa PDV-om, dok najopremljenija verzija Elegance, sa osnovnim benzinskim motorom ima cijenu od 16.507 KM sa PDV-om.

Benzinski motor 1.0 MPI sa snagom od 60 KS ima malu prosječnu potrošnju od od 4,5 litara na 100 kilometara, dok je kupcima na raspolaganju i jača varijanta ovog motora od 75 KS, čija prosječna potrošnja, prema navodima fabrike, iznosi 4,7 litara na 100 kilometara.

„Kao i za sve Škodine modele tako i za Citigo važi četverogodišnja fabrička garancija ili 120.000 pređenih kilometara. Trenutno je u BiH dostupna verzija sa troja vrata, dok će uskoro ponuda biti proširena i na petovratnu izvedbu“, naglasio je Trnka.