Categories
Novosti Vijesti BiH

KIA Cee`d stigla na bh. tržište

Nova KIA Cee`d je došla na bh. tržište i predstavljena je domaćoj javnosti. Ovaj, u potpunosti novi, kompakt koji dolazi sa Dalekog istoka se vizuelno značajno razlikuje od odlazećeg modela, a prostor u kabini je neznatno veći u odnosu na prethodnu verziju, dok je međuosovinsko rastojanje ostalo isto i iznosi 2.650 milimetara. Dizajn vrata, zakošeni A-stub, zakrivljena linija krova i integrisani zadnji spojler naglašavaju sportski izgled novog Cee`d.

Unutrašnjost vozila izgleda ozbiljnije i očigledna je namjera kompanije KIA da se dizajnom enterijera i kvalitetom upotrijebljenih materijala približi evropskim automobilima u ovom segmentu.
„Ovaj model je u svakom pogledu poboljšan, a poboljšana je i ergonomija u vožnji. Centralna konzola oblikovana je u stilu avionskog kokpita i blago je okrenuta prema vozaču. Svi elementi na instrument tabli smješteni su oko upravljača kako bi bili nadohvat ruke, a audio i klima-uređaj posebno su grupisani na centralnoj konzoli. Enterijerom preovladavaju odabrani detalji u kabini i mekani materijali, koji doprinose utisku premium, luksuznog automobila. Novi Cee’d dolazi u ponudi sa pet motora, a radi se o benzincima od 1,4 litra i 98 KS, odnosno 1,6 litara i 133 KS, zatim 1.4 litarski dizel motor od 89 KS, kao i dva 1.6 litarska dizelaša snage od 108 i 126 KS“, rekao je na prezentaciji ovog modela Azer Šefkić, marketing koordinator kompanije KIA Motors Adria Group.

Za sada je Cee`d u ponudi kao hatchback sa pet vrata, a u oktobru ove godine na naše tržište stiže karavanska verzija ovog modela. Što se tiče trovratne verzije Pro Cee`d, ona će se na našem tržištu naći početkom sljedeće godine. Cijene za novi Cee`d se kreću od 24.990 KM za početni 1,4 benzinski model sa paketom opreme Fun i 30.190 KM za početni 1,4 dizelski motor sa paketom opreme Urban.