Categories
Noviteti Novosti

Premijera Forda B-Max

Ford će široko otvoriti vrata svog potpuno novog, za proizvodnju spremnog, svestrano upotrebljivog kompaktnog vozila (compact multi-activity) B-MAX, koje će imati glavnu ulogu na salonu automobila u Ženevi, u martu 2012. godine. Fordov predsjednik i izvršni direktor Alan Mulally će u Ženevi predstaviti novi B-MAX, koji obećava da će postaviti nove standarde svojim jedinstvenim dizajnom i tehnološkim karakteristikama najboljim u klasi. Njegov povratak u Ženevu, u punoj proizvodnoj formi, dolazi samo godinu dana od kako je na istom mjestu predstavljen kao koncept vozilo.

 

 

“B-MAX kombinuje uzbudljiv, inovativan dizajn sa funkcijama koje su ranije mogle da se pronađu u velikim automobilima”, kaže Stephen Odell, predsjednik i izvršni direktor Ford Evropa. “To je potpuno novi automobil koji odgovara na potrebe sve većeg broja kupaca koji žele mnogo više od svojih malih automobila.”

Uvođenje B-MAX-a u proizvodnju traži novi pristup konstrukciji vrata, što je rezultiralo široko otvorenim pristupom u unutrašnjost za vozače, putnike i prtljag; sa centralnim stubovima integrisanim u sama vrata. B-MAX će takođe odlikovati odlična izrada i visok kvalitet materijala, koji će se rijetko nać́i na pristupačnom, kompaktnom automobilu, zajedno sa fleksibilnim sedištima i prostorom za teret vodećim u klasi. Fordov novi jednolitarski EcoBoost benzinski motor, sa svojom naprednom kombinacijom snage i efikasnosti, bit će dostupan i u B-MAX-u, kao i Duratorq TDCi dizel motori. Ford B-MAX se nać́i u prodaji u Evropi kasnije ove godine.