Categories
Novosti

Četiri euroNCAP nagrade za Ford Focus

Novi Ford Focus postao je prvi automobil koji je primio četiri euroNCAP nagrade za svoja tehnološka rješenja iz segmenta sigurnosti, kao što su sistem upozoravanja vozača i sistem radarskog snimanja. Nagrade dolaze samo mjesec dana nakon što je novi Ford Ranger ušao u istoriju kao prvi i jedini pick up koji je primio maksimalnih pet zvjezdica za sigurnost od Euro NCPA-a. Ranger je također postigao najviši rezultat ikad zabilježen na euroNCAP testiranjima za zaštitu pješaka.

“U Ford Motor Company posvećeni smo ostvarivanju izvanrednih nivoa sigurnosti putnika, pa nam je bilo iznimno zadovoljstvo dobiti još dvije euroNCAP nagrade za novog Ford Focus-a”, rekao je Stephen Odell, predsjednik i CEO za Ford of Europe.

EuroNCAP nagrade predstavljene su 2010. godine kako bi odale priznanje proizvođačima koji nove sigurnosne tehnologije čine dostupnim. Ford je jedan od samo dva proizvođača koji su u posjedu četiri takve nagrade i jedini proizvođač koji je ovakav uspjeh postigao samo sa jednim proizvodom.

Michiel van Ratingen, Euro NCAP generalni sekretar, rekao je: “Kao dio euroNCAP misije da promovira važne inovacije na polju sigurnosti, nagrađujemo Ford za njegov Sistem upozorenja vozača i Sistem radarskog snimanja na novom Fosuc-u, čime je ovaj automobil postao prvi koji nudi četiri nagrađena tehnološka rješenja. Uzimajući u obzir C-segment automobila kao što je Focus, nagrađen u različitim kategorijama, jasno je u kom pravcu se kreće Ford u automobilskoj industriji. Povjerenje raste tim više što funkcije pomoći vozaču zaista spašavaju živote i umanjuju nivo povreda, a nagrade samo naglašavaju prednosti za kupce.”