Categories
Noviteti Novosti

Citroen C4 Aircross (galerija)

Nakon komercijalnog uspjeha novog CITROËN C4 proizvedenog u više od 100 000 primjeraka od lansiranja na tržište prije točno godinu dana, Marka upotpunjuje svoju gamu s neviđenom ponudom: CITROËN C4 AIRCROSS. S ovim novim modelom, CITROËN ne oklijeva promijeniti tradicionalne karakteristike kompaktnog SUV-a. Spajajući dizajn i inovativnu tehnologiju, CITROËN C4 AIRCROSS prilagođava se suvremenom načinu života koji uključuje bijeg od svakodnevnice. Ova nova silueta crpi inspiraciju iz umijeća Marke, povezujući pogon terenskog vozila s udobnošću i užitkom u vožnji limuzine. Dostupan, ovisno o motorizaciji, u izvedbi s pogonom na dva i četiri kotača, CITROËN C4 AIRCROSS krenut će u prodaju krajem prvog polugodišta 2012. i zauzet će svoje mjesto među liderima u segmentu na području emisije CO2.

Upečatljiv stil u skladu s s vrijednostima marke CITROËN

CITROËN C4 AIRCROSS crpi svoj stil u genima Marke i spaja dinamičnost modela iz palete s robusnim linijama terenskog vozila.

Odlike snažnog stila: prednji dio s vodoravnim linijama dodatno je istaknut vertikalnim aerodinamičnim otvorima na oba kraja koje naglašavaju njegov kompaktni izgled. Reljef poklopca motora, vidljiv s vozačeva sjedala, prošireni blatobrani i smanjeni prevjesi pojačavaju dojam robusnosti koji ostavlja ova posve nova silueta.

Briga o detaljima: svaki je dio pomno proučen kako bi se postigao harmonični spoj stila i učinkovitosti. Sprijeda, LED svjetla koja su okomito postavljena u vertikalne aerodinamične otvore čine svjetlosni potpis CITROËN C4 AIRCROSS, vidljiv i danju i noću. Dizajn velikih 18-inčnih kotača te stražnjih svjetala direktno inspiriranih konceptnim vozilom Hypnos, posebno je razrađen radi optimizacije strujanja zraka i emisija CO2.

Sofisticirani dizajn: CITROËN C4 AIRCROSS ima pokazivače smjera ugrađene u retrovizore, svjetlosne vodiče u stražnjim svjetlima i kameru za parkiranje unatrag integriranu u kromiranu letvicu stražnjih vrata.

Njegov izražajni stil direktno nasljeđuje stilističke karakteristike marke CITROËN: iz profila, obrnuta peraja morskog psa  koja također podsjeća na bočnu ostakljenu površinu konceptnog vozila Hypnos, ukrašena je kromiranom ružom vjetrova, označavajući svoju pripadnost obitelji SUV vozila Marke.

Inteligentno vozilo s prijenosom po izboru

Zahvaljujući sustavu integralnog prijenosa posljednje generacije, CITROËN C4 AIRCROSS nudi optimalno držanje na cesti u svim uvjetima. Ova tehnologija omogućuje u prvom redu stalnu vožnju sa četiri pogonska kotača, osiguravajući optimalnu raspodjelu okretnog momenta između prednjih i stražnjih kotača.

U skladu sa svojim željama i potrebama, vozač ima na raspolaganju jedinstvenu komandu postavljenu iza ručice mjenjača koja mu omogućuje da ručno odabere jedan od tri načina prijenosa: način 2 pogonska kotača (2WD) radi optimizacije potrošnje goriva, način 4 pogonska kotača (4WD) koji automatski raspodjeljuje okretni moment  između prednje i stražnje osovine  ili način « lock » koji povećava okretni moment na stražnjim kotačima kako bi se osiguralo maksimalno prianjanje u teškim uvjetima.

Referenca na području emisija CO2

U skladu s angažmanom Marke na području zaštite okoliša, CITROËN C4 AIRCROSS zauzima mjesto među liderima u svom segmentu u pogledu emisije CO2 zahvaljujući motoru HDi 110 koji se nudi u paru s mehaničkim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa. A kako bi svatko mogao odabrati izvedbu  što bolje prilagođenu svom načinu života, motor HDi 110 bit će ponuđen u izvedbi s 2 i s 4 pogonska kotača.

CITROËN C4 AIRCROSS ponudit će također odmah po izlasku na tržište performanse motora HDi 150 (također dostupan u izvedbi s 2 i s 4 pogonska kotača s mehaničkim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa) te benzinski motor 1.6i od 115 KS (dostupan u izvedbi s 2 pogonska kotača i s mehaničkim mjenjačem s pet stupnjeva prijenosa).

Kompaktnost, upravljivost i užitak u vožnji

Njegove kompaktne dimenzije (duljina od 4,34 m; širina od 1,79 m; visina od 1,63 m) i njegova upravljivost (radijus okretanja od 10,6 m) omogućuju mu napredovanje bez kompleksa kroz urbani pejzaž. Dostojna limuzine iz višeg segmenta, njegova prostornost (5 sjedala) te obujam njegova prtljažnika (442 L) s lakoćom zadovoljavaju zahtjeve modernog načina života. Optimalni spoj komfora i držanja na cesti, ovjes je bio predmet posebne pozornosti kako bi se podesio na način vjeran vrijednostima marke CITROËN.

Bijeg počinje s promjenom stajališta

Cesta se svladava s lakoćom: CITROËN C4 AIRCROSS nudi svom vozaču povišeni položaj u vožnji kako bi uživao u pogledu i širokim horizontima.

A da biste uživali u pogledu na nebo čak i u gradu, CITROËN C4 AIRCROSS nudi veliki stakleni panoramski krov koji osvjetljava čitavu kabinu i doprinosi osjećaju komfora svih putnika. Noću je potreban intimniji ambijent pa se panoramski krov animira svjetlosnim vodičima s LED lampama ugrađenima u strop.

Funkcionalna ergonomija mjesta za vozača posebno je promišljena kako bi se u prvi plan stavila lakoća korištenja u svakodnevnom životu. Da bi putovanje i vožnju učinio što udobnijom, CITROËN C4 AIRCROSS stavlja na raspolaganje svojih putnika visoku razinu opreme: otključavanje i pokretanje vozila bez ključa, navigacijski sustav GPS s ekranom osjetljivim na dodir i s kamerom za parkiranje, okretni gumb za odabir prijenosnog načina, priključak za USB i povezivanje putem Bluetootha za prijenosne audio uređaje.

 

Motor

 

1.6i 115

 

HDi 110

 

HDi 150

 

2.0i 150

(osim Europe)

Prijenos BVM5 BVM6 BVM6 BVM5/CVT
Najveća snaga (kw) 85 82 110 113
Najveći okretni moment (Nm)) 152 270 300 198
Obujam (cm3) 1590 1560 1798 1998
Norma pročišćavanja Euro 5 Euro 5 Euro 5 Euro 4
Dostupnost 4×2/4×4 4×2 4×2 / 4×4 4×2 / 4×4 4×2 / 4×4