Categories
Novosti Sport

Volvo Polestar Racing novi lider STCC šampionata

Nakon superiorne pobjede Tommyja Rustada u drugoj utrci vikenda u Knutstorpu, Volvo Polestar Racing je novi lider STCC šampionata u poretku timova. „Bila je to još jedna savršena utrka, a automobil je bio podešen idealno“ – izjavio je Rustad.

Robert Dahlgren, koji se vratio na posljednje dvije utrke skandivanskog touring šampionata je također imao dobar vikend i osigurao je poziciju na pobjedničkom postolju. „Imali smo odličan vikend i zadovoljan sam što sam zajedno sa Rustadom doveo tim na prvo mjesto“ – rekao je Dahlgren.

Napori Rustada i Dahlgrena, doveli su Volvo Polestar Racing na prvo mjesto u poretku timova, sa još jednom utrkom do kraja sezone.

„Tomy i Robert su zajedno ostvarili odličan rezultat i osigurali odličnu poziciju timu pred posljednju utrku sezone“ – rekao je Christian Dahl, menadžer tima Volvo Polestar Racing.

Rustad je smanjio zaostatak za vodećim u poretku vozača, Fredrikom Ekblomom na 26 bodova, a posljednjih 50 bodova, moguće je osvojiti na posljednjoj utrci u Mantorp Parku za dvije sedmice.

„Glavni cilj je osigurati timsku titulu. Borba za vozačku titulu će biti uistinu teška, ali ništa nije nemoguće“ – zaključio je Rustad.

 

Poredak vozača – Top 10

1. Fredrik Ekblom -194 boda
2. Rickard Rydell – 192 boda
3. Tommy Rustad – 168 bodova
4. Johan Stureson – 143 boda
5. Colin Turkington – 122 boda
6. Richard Göransson – 113 bodova
7. Jan Nilsson – 91 bod
8. Mattias Andersson – 72 boda
9. Roger Eriksson – 71 bod
10. Johan Kristoffersson – 67 bodova

Poredak timova – Top 5

1. Volvo Polestar Racing – 273 boda
2. Team Biogas.se – 269 bodova
3. MA:GP/IPS – 231 bod
4. Flash Engineering – 223 boda
5. Chevrolet Sweden – 222 boda