Categories
Noviteti Novosti

Nova FIAT Panda je tu (video)

Već duže vrijeme se nagađa kako će izgledati nova FIAT Panda, a sada je konačno i objavljeno kako će ona izgledati. Panda nam dolazi u Frankfurt i čini se da je skladno napravljena, pa se može reći da je malo i sazrela. Izgled je ustvari evolucija dosadašnjeg modela, a Italijani najavljuju upotrebu novih materijala u enterijeru, kako bi enterijer bio što kvalitetniji.

 

 

Nova Panda je veća od dosadašnjeg modela, što u praksi znači dužinu 365 cm, širinu 164 cm i visinu 155 cm, dok međuosovinsko rastojanje iznosi 230 cm. Panda dobija i novi 0.9L TwinAir dvocilindraš (sa 65KS i 85KS), a u paleti će biti i poznati 1.2 Fire benzinac sa 69KS i 1.3 turbodizelaš sa 75KS. Također, u ponudi će biti i verzije sa pogonom na metan i na TNG, kasnije stiže i 1,3 Multijet dizelaš u verziji sa 95 konja, kao i 4×4 varijanta.

Prodaja ovog modela počinje početkom 2012. godine, a kupcima će biti na raspolaganju tri paketa oprema i 10 boja eksterijera. U standardnoj opremi će biti četiri vazdušna jastuka, ABS i BAS sistemi, a tu su i Start & Stop sistem, Fiatov Blue & Me sistem, GSI (Gear Shift Indicator), DualLogic transmisija, panoramski krov…Nažalost, uzimajući stanje sa dilerom FIAT-a u BiH, još nije poznato da li će i kada će ovaj model doći na naše tržište, što je prava šteta.

One reply on “Nova FIAT Panda je tu (video)”

Comments are closed.