Categories
Noviteti Novosti

Frankfurt: Lancia kao prepakovani Chrylser

Iako je bilo najavljivano da Lancia neće predstaviti nikakve modele koji su rađeni na osnovu Chryslera 200 , ipak je objavljeno da nam dolazi Lancia Flavia cabrio. Radi se samo o malo izmijenjenom modelu Chrylser 200 u verziji bez krova, a koliko je ovo pametan potez, pokazat će vrijeme. Kako god, Flavia cabrio dolazi sa 2,4 litarskim motorom sa 175 KS, a njena prodaja počinje uskoro.

 

 

Osim Flavie cabrio, u Frankfurt stiže i Lancia Thema, ustvari, prepakovani Chrysler 300. U Lanciji su se malo potrudili, pa su pokušali ovom modelu dati nešto evropskog šmeka, mada će kupci biti oni koji će dati konačnu ocjenu. Prodaja nove Theme će u Evropi početi u oktobru ove godine sa paketima opreme Gold, Platinum i Executive. Motori će biti samo V6 i to 3,6 litarski V6 Pentastar benzinac sa 286KS i trolitarski V6 turbodizelaš u verzijama sa 190KS i 239KS. Oprema ovog modela će biti jako bogata, kako bi se udovoljilo kupcima.

Za kraj, treći novitet je nova Lancia Voyager, a pogađate o kom se prepakovanom modelu radi. Ovaj model nasljeđuje ne baš tako uspješnu Phedru, a motori za pogon su 3,6 litarski V6 Pentastar benzinac sa 287 konja i 2,8 litarski V6 turbodizel sa 163KS. Lancia Voyager će se u evropskim prodajnim salonima naći od oktobra, i to sa tri paketa opreme: Gold, Platinum i Executive.