Categories
Koncepti Novosti

Alfa Romeo 4C Fluid Metal Concept

Alfa Romeo će u Frankfurtu predstaviti novu verziju 4C koncept modela koja je karakteristična po završnoj površini od tečnog metala. Ovaj model se očekuje u proizvodnji 2013. godine i prema navodima kompanije predstavljat će ambasadora DNA tehnolgije. Model 4C će biti revolucionarno vozilo koje prikazuje unaprijeđenu tehnološku opremu i dinamičke kvalitete koje Alfa Romeo vozila očekuju u bliskoj budućnosti.

 

 

kao što je već poznato, 4C ima na sredini postavljeni motor, pogon na stražnje točkove u kombinaciji sa okvirom od ugljeničnih vlakana. Ukupna težina ovog modela je reducirana na 850kg, dok je odnos mase i snage 4kg/ks. Pokreće ga TBi motor zapremine 1750 kubika sa preko 200 konjskih snaga. Motor i točkovi su povezani preko dual clutch spojnice i TCT transmisije.

Zvanične fotografije proizvođača ne pokazuju enterijer ovog modela, ali za očekivati je da će dizajn biti unaprijeđen i blizak budućem proizvodnom modelu. Peroformanse modela 4C obećavaju jer je maksimalna brzina 250km/h, uz ubrzanje do stotke za manje od pet sekundi.