Categories
Novosti

Steve Martin novi dizajner Avtovaza

Avtovaz je počeo raditi na usavršavanju dizajna automobila i u te svrhe angažovao je dizajnera automobila Steeva Martina.  Najveći ruski proizvođač putničkih vozila angažoavao je poznatog dizajnera automobila , autora linije Mercedesove A-klase, S-klase, SL-klase, kao i švedskog Volvoa S60 i V60.

Eksperti automobilskog tržišta su uvjereni da će angažman Martina pozitivno uticati ne samo na imidž Avtovaza, već i na cjelokupnu rusku autoindustriju. Predsjednik Avtovaza Igor Komarov je na sajmu Interavto 2011 otvorenog 25. avgusta u Moskvi predstavio novog dizajnera kompanije, koji će početi sa radom od oktobra ove godine.

“Martin će uticati na dizajn svih automobila marke Lada, osim na  model Granta sedan, čija je komercijalna proizvodnja već počela. Automobili sa kompletnim dizajnom ovog eksperta će se pojaviti tek za tri do četiri godine”, objavila je informativna služba Avtovaza uz napomenu da bi Martin mogao da učestvuje u faceliftingu Lade Kaline, modernizaciji Lade Nive  i hatchbacka Lada Granta.

Ruski automobilski stručnjaci smatraju da je Martin promišljeno prihvatio poziv Avtovaza, nakon što je kao i svaki uspješan poslovni čovek sa zapada prikupio informaciju o automobilima i imidžu ruskog koncerna. Za njega lično, ovaj angažman predstavlja izazov da promijeni stav ruskih potrošača i zapadnih investitora prema Avtovazu.