Categories
Noviteti Novosti

Poboljšani SEAT Exeo

Iako je od njegovog predstavljanja prošlo nešto više od dvije godine, SEAT Exeo je doživio facelift. Radi se o manjim izmjenama ovog modela, a pretpostavlja se da je ovo urađeno kako bi se što više približio kupcima, koji nikako nisu mogli svariti prevelike sličnosti sa prošlom generacijom Audija A4.

 

 

U doba recesije, SEAT nije mogao birati da li će novi model srednje klase, nego su glavešine iz VW-a odlučile rebrandirati pretposljednju generaciju Audija A4, radi uštede troškova. To naravno nije dalo dobre rezultate, pa se Exeo jako loše prodaje.

Bilo kako bilo, SEAT je objavio prve fotografije obnovljenog modela Exeo, koji će biti predstavljen na sajmu automobila u Frankfurtu. Novi model ima  izmijenjenu prednju masku, drugačije naplatke, te nove farove sa integrisanim LED dnevnim svjetlima. U unutrašnjosti kabine se nalazi redizajnirani upravljač, a poboljšan je i kvalitet sjedišta.

Opcije motora su uglavnom iste sa nekim manjim izmjenama koje se tiču poboljšanja ekonomičnosti i smanjenja emisije CO2. Nažalost, detalji nisu poznati. Zna se da će sve TDI varijante imati manju emisiju CO2 za 7 g/km. Osim toga, Exeo Ecomotive posjeduje i start/stop tehnologiju.