Categories
Novosti

Hyundai se opredijelio za ekologiju

Hyundai je od strane kompanije Interbrand-svjetski poznate konsultanske kuće, proglašen za jedan od najboljih svjetskih zelenih brendova imajući u vidu Blue Drive ekološku liniju proizvoda i strategiju kompanije i njenog rukovodstva vezanu za razvojnu tehnologiju vozila sa 0 emisijom CO2.

 

 

Smanjenje emisije štetnih gasova je postala jedna od ključnih tema kada je riječ o automobilskoj industriji, pa se sve veći broj konsultanskih kuća bavi analizom koje kompanije i u kojoj mjeri vode računa o očuvanju životne sredine. Prema istraživanju konsultanske kuće Interbrand, Hyundai se našao na samom vrhu liste kompanija koje na razne načine nastoje da očuvaju životnu okolinu. Interbrend  je u svom posljednjem izvještaju svrstao Hyundai na 11 mjesto u kategoriji 50 najboljih svjetskih zelenih brendova i na četvrto mjesto među sedam automobilskih brendova koji su anketirani.

Izveštaj je urađen na osnovu 10.000 ispitanika iz 10 zemalja, i na osnovu izveštaja o aktivnostima svake kompanije  pojedinačno koji je dobijen na osnovu mišljenja ispitanika. Kompanije su ocjenjivane i na osnovu svojih zalaganja za očuvanje životne sredine, strategije napretka i na osnovu programa vezanih za društvenu odgovornost koje su kompanije osmislile.

Hyundai Blue drive je pokrenut još 2008. godine i obuhvata sve eco-friendly tehnologije i proizvode koji doprinose nižoj emisiji štetnih gasova.