Categories
Novosti Špijunke/Renderi

Nova Honda Civic stiže u Frankfurt

Honda će lansirati potpuno novi model Civic hatchback na Salonu automobila u Frankfurtu, septembra 2011. godine. Ovaj novi model bit će u prodaji početkom 2012. godine, a proizvodit će se u Britaniji.

Novi Civic, specijalno dizajniran za Evropu, deveta je generacija popularnog hatchbacka. Prvi Civic pušten je u prodaju još 1972. godine i do danas predstavlja model koji diktira trendove u dizajnu automobila C segmenta. Konstruiran u skladu sa zahtjevima evropskog tržišta, novi Civic će biti ponuđen u varijanti sa pet vrata i uz najveću prostranost kabine u C segmentu. Motori koji će biti dostupni su benzinski i-VTEC 1.4 i 1.8 i dizel i-DTEC 2.2.

Kod nove generacije Civica korišten je sistem vješanja torzione stražnje osovine koji je veoma kompaktan i omogućava maksimalanu iskoristivost prostora u kabini. Također, razvijen je i jedinstven izolator koji je ispunjen tečnošću i koji omogućava postizanje odličnog balansa između udobnosti i sportskog upravljanja. Tako je maksimalno povećan komfor i stvoren osjećaj brze, okretne i dinamične vožnje.

http://www.youtube.com/watch?v=6K68ZyDLeog&feature=player_embedded

Kod novog Civica postignute su odlične performanse na evropskim putevima, gdje se često kombinira brza vožnja i ponekad veoma loši putevi, zahvaljujući intenzivnoj saradnji evropskih eksperata sa timom kolega iz Japana. U testiranje na evropskim putevima uloženo je više vremena nego kod bilo kog drugog Hondinog modela. Sve su ovo razlozi zbog kojih se od novog Civica mnogo očekuje.

Izvor: PR Honda