Categories
Novosti Vijesti BiH

ASA Auto i dalje na liderskoj poziciji

ASA AUTO putnički program za prvo polugodište 2011. u ukupnom tržištu vozila Bosne i Hercegovine iznosi 41,36%. Sa ovim rezultatima ASA AUTO potvrđuje svoju lidersku poziciju kada je u pitanju prodaja novih putničkih automobila. Za prvih šest mjeseci ova kompanija bilježi količinski rast putničkih automobila za 20,33%, odnosno rast tržišnog učešća u odnosu na isti period prošle godine za 0,7%. Prodaja privrednih vozila ASA AUTO-a bilježi rast od 17,5%, te zauzima 34,12% datog tržišta BiH.

„U ovoj godini bilježimo izuzetan rast profitabilnosti i tržišnog učešća. Ovi rezultati su pokazatelji naše predanosti poslu kojim se bavimo“, istakao je Senad Olovčić direktor ASA AUTO-a, na današnoj konferenciji za novinare održanoj u Upravnoj zgradi ASA grupacije.

“I dalje ćemo nastaviti istim tempom, našu ponudu smo obogatili novim uslugama i pogodnostima. Nudimo  četverogodišnju garanciju za modele Audija i  Volkswagen PKW, a radimo i na sinergijskoj vezi sa ASA grupacijom u kojoj nudimo vozila kroz zajedničke pakete“, dodao je Olovčić.

U ASA grupaciji se radi na povezivanju usluga kroz prodajni, finansijski i uslužni segment. Na ovaj način kupac je u prilici na jednom mjesu dobiti uslugu osiguranja, leasinga, kreditiranja i kupovine automobila.

Tržišno učešće u ukupnom tržištu BiH za putničke automobile januar/juni 2011.:Škoda 18,93, Volkswagen PKW 17,66%, Audi 3,48%, Seat 1,02%, Porsche 0,28%; za tržište privrednih vozila BiH Volkswagen NFZ 29,76%, Škoda NFZ 4,36%.

Pored prikazanih rezultata poslovanja za prvo polugodište 2011. u ASA AUTO-u su najavili i potpisivanje sponzorskog ugovora sa Fudbalskim savezom BiH. Ovom saradnjom ASA AUTO će postati partner fudbalske A reprezentacije.

„Jako smo ponosni što možemo postati partneri reprezentacije. Za nas je važna činjenica da se radi o talentovanom i mladom timu koji doprinosi promociji i razvoju bh. sporta. Kao društveno odgovorna kompanija shvatamo važnost ulaganja u društvenu zajednicu, i  u brojne kulturne ali i sportske manifestacije“, zaključuje Olovčić.

One reply on “ASA Auto i dalje na liderskoj poziciji”

lider cega,

prodaje drzavnim institucijama, sto nemogu ovih svabskih seljaka.

tek kad bi izbacili cifre koje dobiju iz proracunskih narudzbi vidjela bi se prava slika ovih dilera traktora

Comments are closed.