Categories
Novosti

Transformersi: Bumblebee ponovo sa nama

Chevrolet Camaro ponovo je s nama kao simpatični Autobot imenom Bumblebee u trećem nastavku Transformera. Ovaj će film imati svoju premijeru 28. lipnja, i to ekskluzivno u 3D-u, dok će se u ostatku svijeta početi prikazivati 29. lipnja. Kako bi to dostojno obilježio, Chevrolet će ponuditi Camaro kupe 2012 Transformers Special Edition svim ljubiteljima Bumblebeeja u Sjedinjenim Državama, Kanadi, Kini, Japanu, Europi, Južnoj Americi i Bliskom istoku.

„Franšiza Transformera pomogla je približiti Camaro – i Chevrolet – cijeloj novoj generaciji obožavatelja“, rekao je Rick Scheidt, potpredsjednik marketinga u Chevroletu za Sjedinjene Države. „Njegova uloga u filmu pomogla je učiniti Camaro najbolje prodavanim sportskim automobilom u Americi i jednim od najpoznatijih automobila općenito na svijetu.“

Bumblebeeja je prije, u filmu „Transformeri“ iz 2007. i „Transformeri: Osveta poraženih“ iz 2009., glumila peta generacija Camara. Ovi su filmovi ukupno zaradili 1,5 milijarde dolara u svjetskoj kinodistribuciji, a pomogli su i ponovno predstaviti Camaro kupcima nakon što ga sedam godina nije bilo u prodajnim salonima.

Prema portalu Yahoo!Autos, godine 2009. Camaro je bio automobil čije se ime najčešće upisivalo u internetske tražilice usprkos tome što su se prvi modeli pojavili u prodaji tek krajem godine. Camaro je 2010. preuzeo vodeću poziciju na američkom tržištu sportskih automobila, i to istisnuvši Ford Mustang prvi put u 24 godine. U 2011. godini Camaro je i dalje vodeći u segmentu, čemu je pridonijelo predstavljanje kabrioletske verzije. Dosad je ove kalendarske godine prodano 40.275 Camara, dok je Mustanga prodano 30.206 komada.