Categories
Novosti Sport

Audi R18 TDI pobjednik 24 sata Le Mansa

U uzbudljivoj utrci, koja je u posljednjih nekoliko godina imala najviše sudara i gdje su čak četiri vozača završila u bolnici, preostali prototip Audija iz ekipe osvojio je Le Mans u ovoj kategoriji.

Iako je Peugeot 908 HDI čitavo vrijeme utrke bio konkurentan i ekipa Peugeota nije imala nijedno odustajanje, to ipak nije bilo dovoljno za prvo mjesto, nego je 908 završila 15 seknudi iza Audija. Ipak, Peugeot je osvojio treće, četvrto  i peto mjesto, ako ih to može utješiti.

U klasi LMP2 prva je bila ekipa Zytec Graeves Nissan, druga ekipa je bila Oreca Signatech Nissan, a treća je bila Lola Toyota.

Amerikanci su ove godine došli najspremljeniji, pa je tako ekipa Chevrolet Corvette osvojila prvo mjesto u PRO GT, ali i amaterskoj GT klasi. U PRO klasi Ferrari ekipe AF Corsa je bio drugi, dok je model M3 GTR bio treći.

Što se tiče amaterske GT klase, ekipa Larbre sa Corrvettama je uzela prva dva mjesta, a treći je Ford GT40 iz ekipe Robertson.

Treba spomenuti da su vozači Audija Alan McNish i Mike Rockenfeller imali teške sudare sa svojim automobilima, ali na sreću prošli su bez ozbiljnih posljedica.

http://www.youtube.com/watch?v=4jnibRyrK-o