Categories
Novosti

Nove investicije General Motorsa

General Motors će investirati 33,6 miliona eura za kupovinu novog alata i opreme za Bedford proizvodni pogon sa ciljem početka proizvodnje za nedavno najavljenu osmostepenu transmisiju i budući program malih motora. Ova investicija će otvoriti 91 novo radno mjesto.

Rukovodilac proizvodnje pri GM, Arvin Jones, navodi da će nova, osmostepena transmisija unaprijediti potrošnju goriva u velikom broju budućih vozila, te da će novi benzinski motori, koji će biti ponuđeni u varijanti od 1.0L i 1.5L, imati vodeću tržišnu poziciju kada je u pitanju segment malih četverocilindarskih motora.

Ova najava za proizvodno postrojenje u Bedfordu dio je investicije vrijedne 1,3 milijardi eura koje je kompanija GM namijenila za 17 proizvodnih postrojenja u osam država. Veliki broj postrojenja također je dobio značajne investicije koje će imati značajan pozitivan uticaj na otvaranje novih radnih mesta. U proizvodnom postrojenju u Bedfordu trenutno ima 405 radnika, kako stalno zaposlenih tako i onih koji su tu privremeno.