Categories
Novosti Vijesti BiH

Nova C-klasa stigla u BiH

Danas je u Sarajevu održana prezentacija faclift verzije Mercedesa C-klase. Kao što je poznato, ovaj model je jedan od popularnijih u svom segmentu, a dodatne promjene će ovaj model još više popularizirati kod kupaca. Najavljeno je i da će poznati bh. glumac Enis Bešlagić biti zaštitno lice nove C-klase.

 

 

 

 

“Poznato je da je C-klasa lider u svom segmentu, a do sada je prodato više od 8,5 miliona C-klasa od predstavljanja prve generacije Mercedesa 190. I u BiH je ovaj model popularan, pa je tako od 2001. godine do danas u BiH prodato 277 modela, dok je u posljednjoj generaciji C-klasa prodata u 128 primjeraka. Ovo samo dokazuje da je C-klasa jako bitna za naše tržište i mi ćemo se u narednom periodu potruditi da prodaju još više poboljšamo”, rekao je Semir Drndo, rukovodilac prodaje i marketinga kompanije AUTOline.

Centralni element redizajnirane C-klase je rešetka hladnjaka, a tu je i novi dizajn branika i difuzori, koji su smješteni nisko, što ovaj automobil čini malo agresivnijim. Nova C-klasa dolazi sa novom aluminijumskom haubom koja je redukovala težinu i unaprijedila ekonomičnost. Dinamičnijem i određenijem izgledu doprinose novi farovi i horizontalno postavljene LED diode u prednjem braniku. Poboljšanja su uočljiva i u enterijeru, jer C-klasa sada ima luksuzniju unutrašnjost, a centralna konzola ima nove srebrne tastere, nove kontrole funkcije i površinu visokog sjaja.

Nova C-klasa impresionira novim sigurnosnim sistemima, a postavlja sigurnosne standarde u svojoj klasi zahvaljujući sistemima asistencije poput ATTENTION ASSIST sistema za detekciju umora vozača, te DISTRONIC PLUS sistema radarske pomoći održavanja odstojanja pri vožnji. Novi motori, ECO start/stop funkcija, te optimizirani automatski mjenjač smanjuju potrošnju goriva do čak 31% u poređenju sa prethodnim modelom.

Cijene u BiH će se kretati od 56.991 KM za verziju sa 200 CDI motorom, pa sve do 125.448 KM za AMG verziju ovog modela.

One reply on “Nova C-klasa stigla u BiH”

Comments are closed.