Categories
Novosti

Touareg automobil godine prema Auto Bild Allrad magazinu

Tačno 119.432 čitalaca najvećeg evropskog magazina za vozila sa pogonom na sva  četiri točka, Auto Bild Allrad, ponovo su izabrali Touareg za ukupnog pobjednika u kategoriji Terensko vozilo i SUV od 40.000 do 60.000 eura.

Touareg je kao prvi Volkswagen na raspolaganju i u hibridnoj verziji (V6 TSI + E-motor). Sa potrošnjom od svega 8,2 litara goriva, hibridni Touareg postavlja nova mjerila u kategoriji SUV vozila sa benzinskim motorima koja su potpuno prikladna za korištenje u terenskim uslovima. Do 50 kilometara na sat moguće ga je voziti isključivo na električni pogon, što znači da nema nikakve emisije gasova. Čitaoci časopisa Auto Bild Allrad odlikovali su i hibridnog Touarega: 2010. dobio je nagradu Inovacija godine u segmentu vozila s pogonom na sva četiri točka.

Dodjela nagrade održana je u Frankfurtu, a Dr. Jochen Bohle, voditelj tehničkog projekta Touareg, preuzeo je nagradu. Time je ova vrijedna nagrada, nakon 2003. i 2005. godine, već treći put dodijeljena ovom SUV-u koji je odlično pripremljen za vožnju na asfaltiranim cestama ali i za terenske uslove. Ukupno je u ovoj godini bilo u konkurenciji 136 vozila u devet kategorija.