Categories
Novosti

Volvo S60 kao umjetnička galerija

Deset uličnih umjetnika je tokom pet dana slikalo, sprejalo i dizajniralo sniježnobijeli Volvo S60. Sve se to dešavalo ispred platna postavljenog na glavnoj željezničkoj stanici u Cirihu. Tokom ovog živog umjetničkog događanja, posebna kamera je slikala svakih 10 sekundi. Rezultat je objavljen na You Tube.

Stalan tok slikanja

Volvo Cars Švicarska, počeo je Volvo Art Session eksperiment u februaru. Ispostavilo se da je u pitanju neobičan i uzbudljiv umjetnički šou. Dok je deset umjetnika kreiralo i predstavljalo svoju uličnu umjetnost slikajući na bijelom Volvu S60 i bijeloj pozadini, preko 35.000 putnika se tokom pet dana zaustavilo da vidi o čemu je riječ.

„Naša namjera sa ovim umjetničkim projektom bila je da izrazimo i naglasimo kreativnost i inovativnost dizajna Volva S60“ – kaže Anouk Poelmann, predsjednik Volvo Cars Švicarska.

Gledanje trominutnog videa, koji je ostao nakon eksperimenta, otkriva konstantan tok slikanja i dopušta gledaocu da vidi deset razičitih automobila u jednom.

Činjenice

Finalni „S60 Art Session“ video je dostupan na www.youtube.com/VolvoCarsNews, a moguće ga je downloadovati sa www.volvoartsession.com/eng/film.html. Internet stranica www.volvoartsession.com donosi sve informacije o snimanju i umjetnicima, kao i izbor fotografija slavnog švicarskog fotografa Michaela Comtea. Za komentare o Volvo umjetničkoj sesiji i dodatne fotografije, posjetite Volvo Switzerland facebook stranicu www.facebook.com/volvoswitzerland.