Categories
Novosti

Volkswagenu nagrada za poslovanje s velikim kupcima

Prilikom dodjele nagrade Fleet News Award 2011 od strane engleskog stručnog časopisa Fleet News, Volkswagen koncern je s tri prva mjesta zabilježio veliki uspjeh.  Modeli Volkswagen Polo i Golf te Škoda Superb nametnuli su se kao pobjednici u svojim segmentima. Dodjela nagrade Fleet News Award održana je ove godine 23. put u Londonu. Žiri sastavljen od urednika časopisa Fleet News, članova saveza te predstavnika velikih kupaca i proizvođača automobila ocjenjivao je automobile u području kvalitete, troškova održavanja uključujući ostatak vrijednosti te emisiju CO2.

Nagrade su dodjeljivane u ukupno devet kategorija. U klasama ‘Best Small Car’ te ‘Best Lower Medium Car’ žiri je odabrao Volkswagen modele Polo i Golf na prva mjesta. Marka Škoda je sa Superbom osvojila prvo mjesto u kategoriji ‘Best Upper Medium Car’.

Velika Britanija je najveće tržište velikih kupaca u Europi. Tradicionalno na ovom tržištu vlada koncentracija malobrojnih kupaca s velikim flotama vozila. Tako oko tri posto kupaca čini gotovo 60 posto ukupnog poslovanja s velikim kupcima. Na flotnom tržištu osobnih vozila, koje se odnosi na vozne parkove od 25 vozila, Volkswagen koncern je sa svojim markama Audi, Seat i Škoda u godini 2010. povećao broj novih registracija za 10,8 posto na 97.929 vozila (prethodna godina 88.417), te je s takvim rezultatima nadmoćno vodeći na tržištu.

‘Nagrade pokazuju da je Volkswagen koncern sa svojim markama izvrsno pozicioniran kako bi zadovoljio složene zahtjeve međunarodnog poslovanja s velikim kupcima. Za nas je ovaj rezultat poticaj da želje naših kupaca i dalje ispunjavamo s novom paletom proizvoda te uvjerljivim servisom i uslugom’, rekao je Martin Jahn, voditelj sektora Volkswagen Group Fleet International.