Categories
Novosti Sport

McLaren najbrži na drugom treningu

Danas je održan prvi slobodni trening za VN Australije,  a na ovoj stazi ove godine počinje nova sezona F1. Nažalost, gledaoci u BiH ove godine će biti zakinuti za prenos sa državne televezivije, jer stručnjaci sa BHT-a nisu našli za shodno otkupiti ovu sezonu najbržeg cirkusa na svijetu. Također, niko od domaćih privatnih medija nije našao za shodno da otkupi novu sezonu, a tako nam jedino preostaje gledanje na njemačkom RTL-u, jer prenosa nema ni na hrvatskom javnom emiteru HRT-u.

Uglavnom, što se tiče današnjeg treninga, McLaren je iznenadio. Iako su mnogi otpisali ovu ekipu zbog slabijih rezultata na dosadašnjim testiranjima, McLarenov dvojac je danas ostvario najbrže vrijeme na drugom treningu. Ovo je bilo i očekivano, jer ovo nije prvi put da se Nijemci ovako igraju sa javnošću, skrivajući svoje adute do samog početka sezone. Nije poznato da li su ovom dobrom rezultatu doprinijele nove preinake na bolidu.

Prvi trening pripao je Red Bull ekipi, a treći je bio Fernando Alonso. Drugi trening je bio nešto zanimljiviji, jer su ekipe posljednjih pola sata simulirale trkačke uslove i isprobavale mekšu komponentu Pirellijevih guma. Mclarenov dvojac je bio prvi, dok je treće najbrže vrijeme ponovo pripalo Alonsu. Meksički debitant Sergio Perez je Sauberov bolid dotjerao do osmog mjesta, što je bilo iznenađenje dana.