Categories
Novosti

Kroz VLC centar isporučen tromilioniti Toyota model u Evropi

Toyota Auris HSD bijele boje, koji je dostavljen kupcu u Belgiji, danas je postao tromilioniti automobil distribuiran u Toyotinom Logističkom centru vozila (VLC) u gradu Zeebrugge u Belgiji. Zeebrugge VLC, koji je počeo sa radom u januaru 2001.godine, predstavlja investiciju Toyote od 12 miliona eura, te je glavni logistički centar za uvoz i izvoz Toyota i Lexus vozila širom Evrope.

Toyotin VLC centar ima značajnu ulogu u nastojanju Toyota Motor Europe da maksimizira svoju efikasnost i logistiku kroz smanjenje troškova i kraće vrijeme dostave, što pomaže povećanju zadovoljstva kupaca u Evropi. Pored brodova, kamiona i vozova za distribuciju vozila za daleke dijelove Evrope, poput Rusije, objekat je također dizajniran za skladištenje, ugradnju opreme i kontolu Toyota i Lexus vozila prije isporuke za Belgiju, Njemačku i Holandiju.

Kao rezultat odlične saradnje između Toyote i logističkog partnera SINTAX, te ostalih transportnih partnera, Zeebrugge VLC je sada mjerilo za slične aktivnosti u tom regionu.