Categories
Noviteti Novosti

Regionalna prezentacija Opel Astre ST i facelift modela Corsa i Antara

Tokom protekla dva dana bili smo gosti Opela u Hrvatskoj, gdje smo imali priliku prisustvovati regionalnoj prezentaciji novih i redizajniranih modela ovog njemačkog proizvođača. Na ovoj prigodi smo imali priliku provozati Opel Astru Sport tourer, karavansku verziju ovog modela, te redizajnirane verzije Corse i Antare.

 

 

 

 

Prezentacija je održana u pitoresknom kraju hrvatskog Zagorja, gdje smo na krivudavim i ravnim cestama mogli probati nove i podmlađene modele Opela.

Što se tiče Astre Sport tourer, prednji kraj je zadržao dinamičke i sportske linije standardnog modela, dok je stražnji kraj ovog automobila produžen u odnosu na običan model. Iako je Astra ST sada duža, ovime nije narušen njen pomalo agresivni izgled, a velika peta vrata i nova grafika stražnjih svjetala se lijepo uklapaju u cjelokupan izgled vozila. Što se tiče tovarnog prostora, radi se o prostoru sa ravnim linijama za lakši utovar i zapreminom od 550 do 1.550 litara sa oborenim stražnjim sjedištima. Imali smo priliku voziti model sa najjačim dizelskim motorom 2.0 sa 165 KS. Motor se odlično ponaša i ima jako dobra ubrzanja, dok produžena karoserija vozila dobro upija neravnine i rupe na cesti. Pritome se Astra ST u ovoj verziji zadovoljava sa manje goriva, pa se prosjeci mogu jako nisko spustiti. Što se tiče cijene, ona za početnu verziju Astre u benzinskom izdanju iznosi 27.000 KM.

Na ovoj prezentaciji imali smo priliku vidjeti i gradski model Opela u facelift verziji. Corsa je dugo vremena vrlo popualarna u klasi gradskih automobila, a ovo podmlađivanje će joj dati nove adute u borbi sa konkurencijom. Promjene se najviše odnose na prednji dio vozila, a tu su nove maglenke i farovi sa LED tehnologijom i kromiranim detaljima, te nova maska sa, također, novim logom Opela.

Corsa je dobila i dvije nove boje, pa se tako ovaj model sada može naručiti u 15 različitih boja. Motori su ostali isti u ponudi, pa najjači model u dizelskoj ponudi ima 130 KS, dok OPC verzija kod benzinaca i dalje ima 192  KS. Treba napomenuti da smo imali priliku pogledati i verziju nove Corse u OPC izdanju, ali je, nažalost, nismo imali priliku probati na cesti. Cijena Corse FL sa 1.0 benzinskim motorom i opremom Selection iznosi 15.950 KM.

Zadnji prikazani model na ovoj prezentaciji je redizajnirana Antara. Iako ovaj model nije toliko popularan u SUV segmentu na našem tržištu, sa facelift verzijom u Opelu se nadaju da će popraviti poziciju ovog modela u BiH. Tako je podmlađena Antara dobila novu masku i novi logo Opela, nove maglenke sa kromiranim detaljima i novu grafiku stražnjih svjetala. Mora se priznati da ovaj model sada izgleda mnogo privlačnije, dok su u unutrašnjosti prisutni kvalitetniji materijali i nove opcije interijera, a kupci u seriji dobijaju elektronsku parkirnu kočnicu. Početna cijena Antare FL iznosi 35.986 KM u benzinskoj 2.4 verziji i pogonom na prednje točkove.

One reply on “Regionalna prezentacija Opel Astre ST i facelift modela Corsa i Antara”

mortgagecrow Appreciate you sharing, great blog article.Really looking forward to read more. Want more.

Appreciate you sharing, great blog article.Really looking forward to read more. Want more.

Comments are closed.