Categories
Novosti Vijesti BiH

VW Amarok stigao u BiH

ASA Auto je zvanično predstavio Amaroka u prostorijama Volkswagen salona Auto kuće Buba u četvrtak. U okviru zvaničnog predstavljanja novog modela Volkswagena upriličena je statička prezentacija, testne vožnje onroad-offroad, te hard test sa profesionalnim vozačima na specijalno pripremljenom poligonu.

Amarok je prvi evropski pickup. To je za Volkswagen potpuno novi segment u okviru privrednih vozila, kojim se upotpunjuje paleta uz postojeće modele Caddy, Transporter i Crafter. Tržište pickupa u Bosni i Hercegovini dosta je malo, međutim Volkswagen ima namjeru da već u prvoj godini prodaje zauzme trećinu segmenta.

Amarok je vozilo koje postavlja nove standarde u pickup segmentu jer ima najveći domet uz najmanju potrošnju sa rezervoarom od 80 l, te najmanju emisiju CO2. Tovarna površina između blatobrana točkova najšira je i najveća u klasi.

Ovo vozilo pored svih specifičnosti koje posjeduje i dalje je istinski Volkswagen kojeg krase tradicionalne osobine: robusnost, trajnost i otpornost u kombinaciji s inteligentnom tehnologijom.

Volkswagen Amarok dolazi u dva oblika karoserije, dupla kabina, te pojedinačna kabina koja trenutno nije dostupnana  na evropskom tržištu. Kada je riječ o motorima Amarok je dostupan u nekoliko verzija. U ponudi je verzija sa dvolitarskim TDI motorom sa 122 KS i sa 163 KS, te benzinska verzija sa 1,8-litarskim TSI motorom sa 160 KS.

Kada je u pitanju nosivost Amarok je također dostupan u nekoliko različitih verzija prilagođenih posebnim namjenama. Verzija sa “komfornim lisnatim oprugama“ ima nosivost od 768 do 938 kilograma, dok je na verziji sa “Heavy-Duty lisnatim oprugama“ nosivost povećana na čak 1.137 kilograma.

Za ovaj model razvijena je posebna platforma, pa ima veoma dobra off-road svojstva. Dostupna su dva koncepta pogona: 4×2 pogon na zadnje točkove te 4Motion pogon, uz mogućnost odabira permanentnog ili selektabilnog pogona na sva četiri točka.

Pored bogate serijske opreme na raspolaganju je i veliki izbor dodatne opreme , što garantuje da će i najrazličitiji zahtjevi korisnika biti zadovoljeni.

 

 

One reply on “VW Amarok stigao u BiH”

SOCIALEUM A good Trick to get more facebook fans.Create your Facebook fan page with a catchy image because a good image always helps you to get more likes from people. You can also use your company logo there instead of an image.

A good Idea for getting more facebook fans.Whenever you run any type of contest on your blog or website ask your visitors to like your fan page.

Comments are closed.