Categories
Lancia Noviteti Novosti

Oficijelni video nove Lancie Theme

Iako se pravi poklonici Lancia modela nikada neće pomiriti sa činjenicom da je nova Thema samo prepakovani Amerikanac, u FIAT-u ne odustaju sa promocijom ovog modela. Tako je u Ženevi predstavljena kompletna gama remarkiranih modela uključujući Themu, Flaviu i Grand Voyager.

Nedavno je izbačen i službeni video ovog modela, a nova Thema je izazvala veliku pažnju u Ženevi i dovela do puno suprotstavljenih mišljenja. Međutim, u ovom videu Lancia ne skriva da nova Thema ima američko porijeklo. To se i nije moglo sakriti, s obzirom na izgled, koji nije baš italijanski. Ako ništa drugo, vjerujemo da je bolje imati remarkirani automobil, nego imati rupu u katalogu ponude.

Novi admiralski brod italijanske kompanije bit će opremljen sa snažnim benzinskim i dizel motorima. Tu je i novi Pentastar benzinac 3.6 V6 sa 292 KS i novim osmostepenim automatski mjenjačem, Dizelsku ponudu čini novi trolitarski V6 dizel u verzijama sa 190 i 224 KS i sa petobrzinskim automatskim mjenjačem, što može biti jedina mana ovog odličnog VM dizela. Benzinac isporučuje maksimalni obrtni moment od 353 Nm pri 4800 obrtaja, uz kombiniranu  potrošnju goriva od 8,3 litara, a maksimalna brzina iznosi 230 kilometara na sat i ubrzanje od 0 do 100 kilometara na sat iznosi 7,2 sekunde. Novi dizelski motor nudi 550 Nm obrtnog momenta na raspolaganju od 1.600 do 2.800 obrtaja u verziji od 224 KS.