Categories
Novosti

4C bi mogao predvoditi povratak Alfa Romeo branda u SAD?

Većina automobilisitčke javnosti je još uvijek pod dojmovima izgleda novog koncepta iz Alfa Romea modela 4C. Iako se još definitivno ne zna kada će ovaj koncept krenuti u proizvodnju, pojavljuje se sve više informacija o mogućem broju proizvedenih primjeraka, kao i o trenutku kada bi proizvodnja mogla početi.

Kada je direktor Alfa Romea, Nijemac Harald Wester predstavio koncept 4C u Ženevi, osim što je rekao da se proizvodne mogućnosti trebaju pažljivo razmotriti, on je dodao da bi model 4C mogao predvoditi povratak ove slavne italijanske marke u SAD. Ako to bude istina, umjesto prodaje po salonima Maseratija, Alfa 4C bi se mogla prodavati po franšiznim salonima u kojima je već počela prodaja FIAT-a 500.

Prema istim informacijama, za američke kupce su pripremljene i specijalne verzije ovog modela, koje će doraditi Abarth odjel, iako se on više bavi tuningom FIAT-ovih modela. Ostaje samo da vidimo da li će ove informacije biti istinite do 2012. godine, kada se najavljuje početak proizvodnje ovog modela, ali i kada je najavljen povratak Alfa Romea na tržište SAD-a.